Berdych do Londýna v roli náhradníka neodletí, možná ho čeká operace

15.11.2016 11:13

Tomáš Berdych měl na Turnaji mistrů v Londýně plnit roli prvního náhradníka a kvůli nejisté účasti Miloše Raoniče nemusel o letošní akci pro osm nejlepších tenistů přijít. Jenže české jedničce lékaři doporučili dvoutýdenní absolutní klid, a proto se Berdych rozhodl do Londýna neodletět. Zatím není jisté, zda bude muset jednatřicetiletý Čech podstoupit operaci.

Tomáš Berdych si v Londýně nezahraje. I když letos skončil v race první pod čarou, měl šanci se Turnaje mistrů zúčastnit, jelikož Kanaďan Miloš Raonič laboruje se zraněním stehna.

Světová desítka ale o Turnaj mistrů definitivně přijde. Berdych musel v srpnu kvůli akutnímu zánětu slepého střeva, který mu lékaři diagnostikovali během turnaje v Cincinnati, vynechávat turnaje a přišel i o letošní US Open.

Po návratu vyhrál podnik v Shenzhenu, ale poté se na dalších turnajích v Asii i Evropě herně trápil. Česká jednička znovu konzultovala svůj zdravotní stav s lékaři a na jejich doporučení se rozhodla do Londýna neletět.

"Po konzultaci s lékaři v motolské nemocnici, se kterými řešil stav po zánětu slepého střeva, který prodělal v srpnu, mu byl doporučen dvoutýdenní absolutní klid, který je třeba k tomu, aby se rozhodlo, o dalším způsobu léčby. Jednou z variant je rovněž operace," řekl Karel Tejkal, mediální zástupce Tomáše Berdycha.

O tom, zda bude muset rodák z Valašského Meziříčí podstoupit operaci slepého střeva, rozhodnou nadcházející dva týdny.

„Kdybych skutečně musel podstoupit zákrok, rád bych ho podstoupil co nejdřív, abych se mohl začít připravovat na příští sezonu,“ vzkázal Berdych českým reportérům.

Roli prvního náhradníka tak bude v Londýně plnit Belgičan David Goffin. Pokud by se z turnaje odhlásili dva tenisté, zasáhne do bojů i Roberto Bautista.

Berdych přijde o Turnaj mistrů poprvé za posledních sedm let. Chybět budou letos i zranění Roger Federer a Rafael Nadal.

Text: TenisPortal

Obrázek: Google obrázky